Opskrifter:

Hummersalat med cognac:

Ingredienser: (8-10 pers.)

100 g Mayonässe.

1dl creme freche.

2 spsk. Chili sauce fra Kraft.

2 spsk. Cognac.

Hummerstykker (ca. fra ½ kg.)

Salt & peber.

Fremgangsmåde.

Bland det hele sammen. Smag til med cognacen. Serveres i en butterdej redde.

 

Tomat-marinade.

Ingredienser:

1 finthakket løg.

1 dåse hakkede, flåede tomater.

2 spsk. farin.

2 spsk. vineddike.

2 fed finthakket eller presset hvidløg.

10 g finthakket eller revet frisk ingefær eller 1/2 tsk. tørret.

1 spsk. tomatpuré.

Salt og peber

Fremgangsmåde.

Bland alle ingredienser, lad marinaden koge 20-30 min, og afkøl den i en skål. Mariner kødet mindst 1/2 time i køleskab og gerne længere. Velegnet til kød, gerne svinekød.

 

Helges Tomatino sovs.

Ingredienser:

4 modne tomater.

1 løg.

2 spsk. olie.

2 tsk. sukker.

½ tsk. tørret Basilikum. (Oregano kan også bruges)

2 fed hvidløg.

½ tsk. salt.

½ tsk. hvidvins eddike. (Kan undlades)

Chilipulver.

Fremgangsmåde:

Løgene blændes så fint som muligt. Skindet fjernes fra tomaterne ved at putte dem i kogende vand (Brug en el-kedel og en skål) i 10 sekunder, derefter under koldt vand i 1 min. De blændes. Kom Løg, tomater, basilikum, olie, hvidløg, salt og evt. hvidvins eddiken og sukker i en gryde og bring det i kog, lad det små simre i 1½ times tid. (Kontroller jævnlig at det ikke koger for tørt, tilsæt evt. lidt vand). Smag forsigtigt det hele til med chilipulver. Hvis sovsen virker for ”vandet” kan overskydende væske let fjernes med en spiseske. Hvis sovsen ønskes lidt mere ”cremet” tilsættes lidt olie.

 

Mørbradpakker i paprika flødesovs.

Ingredienser:

Til 4 pers.

2 fint pudset svinemørbrad.

½ l. piskefløde. (Gerne fløde 14)

2 pak. Letrøget bacon strimler. (Den fra Tulip.)

1 pak. Bacon i tern (200g)

1 glas champignon. (Gerne friske)

1 ds. Tomatkoncentrat.

1 spsk. Oliven olie.

Mild paprika.

Salt & Peber.

Fremgangsmåde.

Skær mørbraderne ud i små bøffer (8 stk. pr. mørbrad)og bank dem let flade. Krydder med salt og peber. Hæld olien i en dyb stegepande og brun baconen i tern. Tag dem op og rist champignonen til den er let gylden og tag så også den op. Brun mørbrad bøfferne let på panden og tag dem op. Lav et kors af to stk. bacon strimler og læg 2 bøffer på midten. Fold baconen omkring så de bliver til ”pakker”. Læg de små pakker tilbage på stegepanden med samlingen den ad. Når baconen ikke skilles ad længere vendes pakkerne forsigtigt. Lad den stege tilsvarende på den anden side. Tilsæt nu de stegte champignon og bacon i tern. Hæld fløde ud over det hele. Når fløden begynder at koge skrues der godt ned for varmen. Tilsæt tomatkoncentratet i små mængder fordelt jævnt mellem pakkerne. Drys paprika ca. ½ tsk. Ud over det hele. Forsigtigt røres sovsen sammen nede i panden. Lad det hele snurre for svag varme i ca. 15 min. Til retten serveres Jasmin ris.

 

Rødvins mørbrad.

Ingredienser:

Til 2-3 personer.

1 stor svinemørbrad.

1 bakke friske champignon.

1 pak bacon i tern.

½ flaske rødvin.

1 Citron.

½ L. fløde.

Salt & Peber.

Fremgangsmåde.

Afpuds mørbraden. Bacon kommes i en pæn stor gryde, brunes og tages op. Champignonen skives, brunes i fedtet fra baconen og tages op. Mørbraden brunes i gryden og krydder men peber. Skru ned for varmen og hæld vin over mørbraden til den  næsten er dækket. Lad mørbraden små simre i ca. 20 min. Vend et par gange. Tag mørbraden op og pak den ind i stanniol. I gryden puttes bacon, champignon, fløde og lidt reven citronskal. Lad sovsen koge op i 5 min. og smag til med citronsaft og salt.

 

Vildtsovs.

Ingredienser:

Til 2-3 personer.

3 spsk. oliven olie.

1 lille løg.

5 hele enebær.

1-2 tsk. Ribsgelé.

½ l. piskefløde.

1 tsk. Dijon sennep.

1 tsk. Oskar vildt bouillon.

Kulørt.

Salt.

Noget af skyen fra det du nu laver.

Fremgangsmåde.

Olien kommes i en lille gryde. Løget snittes fint og kommes i. Når løget er blancheret kommes de knuste enebær i. Kort efter tilsættes sennep, derefter fløden. Tilsæt ribsgelé og vildt bouillon. Lad det hele koge ind et par min. til geléen har fordelt sig. Sovsen skal nu blendes, evt. med en stavblender. Sky fra kødet hældes ved. (Tag fra toppen, det er der fedet og dermed smagen er). Juster farven med lidt kulørt. Lad sovsen koge lidt ind og smag til med salt og ribsgelé.

 

Roquefortsauce.

Ingredienser:

1 glas hvidvin.
2 dl piskefløde eller cremefraiche.
100 g blødt smør.
100 g roquefort eller danablu.

Fremgangsmåde.

Hvidvinen reduceres til ca. 1 1/2 spsk. Fløden tilsættes og det indkoges, inden blandingen af smør og blødt ost tilsættes. Saucen står lidt, uden at koge, da den så bliver tykkere.

 

Chili con carne.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød.

1 ds. krydret kogte Kidney bønner.

2 spsk. olie.

2 små løg.

1 ds. Hakket tomater.

2 friske chili eller 3 syltet søde.

1 dl. tomatpuré eller ½ dl. koncentrat.

1 pilsner.

Salt & Peber.

Chili pulver.

Grøn peber til pynt.

Fremgangsmåde.

Hak løgene og svits den i olien. Tilsæt kødet og brun det med løgene. Tilsæt tomat bønner og chili (brug sød chili hvis retten ikke skal være stærk) og bland det godt sammen. Hæld øl og tomatpuré i og smag til med salt, peber og chilipulver. Lad retten små simre i ca. 45 min. Serveres med Tortillas eller ris samt flutes.

 

Indbagt mørbrad.

Ingredienser:

Til 4-6 personer.

1 pak Butterdej plader. (400g)

1 stor mørbrad.

Lidt æg til pensling.

Fars:

500 g hakket skinke eller svinefars.

1 stor revet skalotte løg.

250 g friske champignon.

1 æg.

2 spsk. mel.

1 dl fløde.

1 tsk. revet muskat nød

Evt. 2 fed knust hvidløg.

Salt og Peber.

Sovs:

½ liter fløde

½ terning svinekøds boullion.

Kulørt.

Fremgangsmåde.

Brun mørbraden og lad den køle af. Bland fløden i den varme pande. Tilsæt lidt kulørt og smag til med boullion terningen, salt og peber. Rør farsen sammen som en frikadellefars men kom først champignonerne i til sidst. Rul butterdejen ud så den er 5-7 cm længere end mørbraden i hver ende og ca 40-30 cm på den anden led. Lig halvdelen af farsen på midten af dejen og lig mørbraden oven på. Pak mørbraden ind i resten af farsen. Fold enderne af dejen op over farsen og fold derefter siderne op. Luk butterdejen med pisket æg. Lig nu ”pakken” på midten af en bradepande. Bages midt i ovnen ved 200g i 50 – 60 min. Ca. 10 min før servering varmes sovsen op. Server evt. hassel bagte kartofler til.

 

 

Kontakt mig her: Helge for spørgsmål.
Copyright © 2001-2007 Skawweb.dk